..."/>

Lupul de pe Wall Street, de Jordan Belfort. Merită să citim cartea?

Lupul de pe Wall Street, de Jordan Belfort, cartea in limba engleza

Premiera filmului ,,Lupul de pe Wall Street“, în regia lui Martin Scorseze, a avut loc pe 10 ianuarie 2014 în România. Cartea ,,Lupul de pe Wall Street” a fost scrisă chiar de eroul romanului (și al filmului), Jordan Belfort și lansată în 2008, la doi ani după ce a fost eliberat din închisoare, unde a petrecut un an și 10 luni (deși condamnarea a fost de 4 ani). Partenerul său de afaceri, Danny Porush, a petrecut 3 ani si 3 luni la închisoare.

Cartea ,,Lupul de pe Wall Street” în limba română nu a fost încă lansată pe piață. Cu toate acestea, se zvonește că va fi lansată în scurt timp. Aceasta va fi disponibilă aici sau aici,  în variantă tipărită și e-book.

Cartea în limba engleză este deja disponibilă online, aici.

Povestea reală a lui Jordan Belfort

Jordan Belfort si sotia

Jordan Belfort alaturi de a doua sa sotie, Nadine, cea care ,,apare” si in film.

Povestea ,,lupului” de pe Wall Street, Jordan Belfort, este pe cât de impresionantă, pe atât de reală. Acesta a pus la punct o schemă complexă prin care a reușit să înșele in anii ’90 aproximativ 1500 de clienți care au apelat la serviciile companiei sale de brokeraj, Stratton Oakmont. A fost pus sub acuzare și închis pentru înșelăciune și spălare de bani. Are de plătit clienților săi despăgubiri de aproximativ 110 milioane de dolari. Deocamdată a reușit să plătească doar 11 milioane de dolari.

Până acum, Jordan Belfort a încasat aproximativ 1,7 milioane de dolari pentru vânzarea cărții ,,Lupul de pe Wall Street” și drepturile de autor pentru filmul regizat de Martin Scorseze. În plus, a mai încasat aproximativ 24.000 de dolari (oficial) pentru că a susținut diverse discursuri motivaționale. O parte din aceste venituri vor fi direcționate spre despagubirea clienților înșelați de Belfort.

Jordan Belfort astazi

Asa arata Jordan Belfort astazi.

În momentul de față, Jordan Belfort are o nouă logodnică, alaturi de care locuiește în California. A devenit prieten cu Leonardo di Caprio, declarând că îi poartă actorului un respect deosebit. Belfort se finanțează ținând discursuri motivaționale și cursuri pentru corporatiști.

Lupul de pe Wall Street

Jordan Belfort si Danny Porush, in anii ’90

Danny Porush, fostul asociat al lui Jordan Belfort (în firma de brokeraj Stratton Oakmont) trăiește în prezent în Florida, unde conduce o companie care vinde produse de uz medical. S-a recăsatorit și își permite din nou să aibă o viață îmbelșugată. Locuiește într-o vilă de 4 milioane de dolari și conduce un Rolls Royce decapotabil.

Lupul de pe Wall Street, de Jordan Belfort, cartea in limba engleza

Lupul de pe Wall Street, de Jordan Belfort, cartea in limba engleza

De ce ar trebui să citim cartea ,,Lupul de pe Wall Street”?

Iată câteva motive pentru care merită să citim cartea lui Jordan Belfort:

  • pentru că ne-a plăcut filmul. Chiar dacă acesta este lung (durează 3 ore), din carte vom afla mult mai multe detalii;
  • pentru că NU ne-a plăcut filmul, dar vrem să vedem dacă este mai reușită cartea;
  • pentru că ar putea să fie o lectură ușoară, relaxantă;
  • pentru că din carte vom înțelege mai bine subiectul și acțiunea filmului;
  • pentru că astfel îl vom ajuta pe Jordan Belfort să despăgubească clienții pe care i-a înșelat. Iar asta nu e o glumă. După cum am menționat si mai sus, fostul brocker este forțat în continuare de autoritațile americane să direcționeze o bună parte din veniturile sale actuale și viitoare spre fondul de despăgubire a ,,victimelor” sale.

Unde găsim cartea ,,Lupul de pe Wall Street, de Jordan Belfort?

Cartea va fi disponibilă în curând în România. Este posibil ca deja să fi fost lansată după data la care a fost scris acest articol. Verifică dacă a apărut aici sau aici.

Fotografii cu ,,Lupul de pe Wall Street”

Iată câteva fotografii reale cu Jordan Belfort, supranumit și ,,Lupul de pe Wall Street”. Seamănă cu Leonardo di Caprio? Se poate vedea și un articol despre Jordan Belfort, publicat în 1991 în revista Forbes. Pe atunci, ,,lupul” era în plină ascensiune.

Related posts

*

*

Top