..."/>

Cadoul perfect pentru pasionatii de zbor

Iacarii acrobatii

Aviatia este un domeniu care a crescut uimitor de mult in ultimul secol. Daca in 1903, Orville Wright ridica de la sol primul aparat de zbor mai greu decat aerul, in anul 2022 zburam deja in avioane care pot transporta intercontinetal peste 500 de pasageri (vezi Airbus A380).

Iacarii acrobatii

Iacarii acrobati (foto: Vlad Iosif)

Zborul trezeste o pasiune aprinsa in sufletele multora. Daca se apropie o sarbatoare si vrei sa faci un cadou unui prieten care este pasionat de zbor, cel mai sigur este sa il ,,ataci” la punctul sensibil. Chiar daca ai impresia ca mergi la sigur, este bine sa te mai documetezi un pic. Exista oameni pasionati in special de anumite ,,laturi” ale acestui domeniu. Unii prefera avioanele militare, altii prefera avioanele civile (de pasageri), iar altora le plac avioanele clasice (militare sau civile). In functie de asta, poti sa alegi un cadou specific, cum ar fi o macheta de avion sau obiecte promotionale (tricouri, brelocuri, cani inscriptionate…). Machetele de asamblat sunt potrivite in special pentru cei mici, dar le poti oferi si celor mai mari, daca acestia au timp sa se ocupe de asamblarea lor. Eu nu as avea rabdare sa asamblez machete complicate. Si nici nu prea am loc pentru ele prin casa.

Daca esti o persoana care umbla mult, atunci vei gasi cu siguranta lucruri interesante prin marile aeroporturi europene, pe care probabil le tranzitezi. Acolo exista magazine tematice, dedicate pasionatilor de aviatie. Pe langa multe obiecte promotionale, acolo vei gasi si DVD-uri interesante, cu filme artistice sau documentare, legate de aviatie. Pilot’s eye este o companie care produce filme (documentare) interesante despre aviatia civila.

Cadoul cel mai bun pentru un pasionat de aviatie 🙂

Motoplanor Falke - Aerodrom Banesti, Prahova

Motoplanorul Falke

Daca vrei cu adevarat ca prietenul tau sa te tina minte pentru cadoul pe care i-l oferi, atunci este cazul sa il pui in mijlocul actiunii, pe locul copilotului. Da, acest lucru se poate face si nici nu costa foarte mult. Ma rog, este o suma mare pentru omul de rand, dar aviatia nu este un domeniu ieftin. Daca nu iti permiti sa faci singur acest cadou, atunci poti incerca sa aduni mai multi prieteni in jurul acestei idei.

Zbor peste Muntii Bucegi cu motoplanorul Falke

Zbor peste Muntii Bucegi cu motoplanorul Falke

Recent, am descoperit oferta celor de la Aerodromul Banesti. Aici se afla baza Iacarilor Acrobati, cei mai cei piloti acrobati din Romania. Alegi traseul de zbor pe care il doresti, faci o rezervare si oferi cadoul 🙂 Aerodromul Banesti se afla in judetul Prahova, langa DN1, intre Ploiesti si Campina. De aici se poate pleca in zboruri superbe, deasupra Muntilor Bucegi, care se afla foarte aproape.

Zborurile se realizeaza cu un superb motoplanor Falke (productie germana), intretinut ca la carte de catre Iacarii Acrobati. Din moment ce avioanele lor executa acrobatii care taie rasuflarea, iti poti da seama de faptul ca in aceasta baza aeriana se aplica cele mai stricte rigori cand vine vorba de intretinerea avioanelor. Totusi, cineva a intrebat pe pagina lor de Facebook ce se intampla daca se opreste motorul. Iata si raspunsul lor: ,,Poate plana fara probleme aprox 25 de km de la 1000m inaltime. Si din aceasta cauza motoplanorul Falke produs in Germania in peste 1500 de exemplare este considerat unul din aparatele de zbor cele mai sigure.  Pilotul cu care veti zbura are o experienta de zbor de 32 de ani si peste 4000 ore de zbor.”

In conditii de siguranta maxima, clipele petrecute deasupra Muntilor Bucegi vor fi de neuitat!

Testimoniale foto:

Ore de zbor la Aerodromul Banesti

Oferta de iarna 2013 – Ore de zbor la Aerodromul Banesti, Prahova

Zbor placut!

Alex

Sursa foto: Facebook Aerodrom Banesti Prahova

Related posts

*

*

Top