..."/>

De la un pager scump la un Samsung Galaxy S4 ieftin

Pager Motorola si Samsung Galaxy S4

Poate suna ciudat titlul, dar este foarte real. Zilele trecute am gasit intr-o cutie cu vechituri pagerul Motorola Scriptor LX4. Nostalgic din fire, l-am “recuperat” dintre vechituri si i-am pus o baterie. A pornit din prima si astfel am facut o calatorie in timp, spre anii 1996-1997. Am ramas uimit de simplitatea meniului, care are doar functii legate de volumul soneriei, reglarea ceasului, pornirea vibratiilor…si cam atat.

Mi s-a parut incredibil ca la un moment dat in viata mea am considerat acest pager o adevarata bijuterie tehnologica. In anii ’90, pagerul Motorola Scriptor LX4 era intr-adevar o bijuterie si se vindea pe bani grei. Daca iau in considerare pretul in valuta, as putea sa concluzionez ca pagerul Motorola costa in acei ani mai mult decat costa acum un Samsung Galaxy S4.

Cum se trimiteau mesaje pe un pager

Pentru cei mai tineri, care nu isi amintesc cum se proceda cu pagerul, o sa zic pe scurt. Sunai de pe telefonul fix la reteaua de paging (parca se numea ,,Eco”) si iti raspundea un operator, de obicei femeie. Trebuia sa ii spui ca vrei sa dai un mesaj pentru pagerul 198745 (de exemplu), iar apoi iti zicea sa ii dictezi mesajul. ,,Ia o paine cand vii acasa. Mama” – cam asa suna un mesaj pe care il primeai pe un pager. Dictai mesajul, operatorul il trimitea si destinatarul il primea imediat pe pager. Cam asta era tot.

Ca sa raman si cu o amintire, am facut o poza cu pagerul Motorola alaturi de un Samsung Galaxy S4 ,,ieftin” 🙂
Pager Motorola si Samsung Galaxy S4

Istoria telefoniei mobile din Romania

Am cautat pe net informatii legate de acest subiect. Nu o sa intru in detalii, ci o sa postez un link pentru cei interesati: http://www.comunic.ro/article.php/10-ani-de-dialog-prin-Orange-Rom%C3%A2nia/3131/

Aparitia telefonului mobil (anul 1997) a insemnat sfarsitul pagerelor, dar o vreme au mers impreuna; probabil din cauza costurilor foarte mari pe care le presupunea un apel pe mobil. Nu pot sa uit ca ascultam la vremea aceea casete audio cu grupul ,,Divertis” si o vorba de-a lor nu imi iese nici acum din cap: ,,Cel mai mare si mai tare are doua celulare…si-un pager la cingatoare”.

Aveau dreptate. Pe atunci, celularele si pagerele se purtau la curea. Fiind destul de mari, ieseau in evidenta si astfel crestea cota proprietarului.

Acum se poarta Iphone 5 si Samsung Galaxy S4, dar parca lumea a devenit mai discreta. Nu mai este de ajuns un smartphone ca sa iti creasca cota. Acum e nevoie de Vouitton sau masini decapotabile.

Au trecut 18 ani de cand aveam pager. Sa vedem ce urmeaza in urmatorii 18 ani…

 

Related posts

*

*

Top