..."/>

Aglomeratia de la metroul din Bucuresti, un adevarat trend

Aglomeratie metrou Bucuresti

Din pacate, in fiecare dimineata intre orele opt jumate si noua, aglomeratia de la metroul din Bucuresti a devenit un trend. Ma rog, este o problema care persista de cativa ani. Si se inrautateste.

Aglomeratie metrou Bucuresti

Metrou Piata Unirii – joi dimineata, la ora 8:40

Principala cauza a acestei aglomeratii cronice de care sufera metroul bucurestean dimineata este dezvoltarea inegala a Capitalei. S-au inaugurat foarte multe cladiri de birouri in nordul Bucurestiului. Din aceasta cauza, jumatate din populatia orasului (stiu, poate exagerez) trebuie sa mearga cu metroul pe ruta Piata Unirii – Aurel Vlaicu – Pipera.

Am uitat sa mentionez la inceput: acesta nu este un articol care doreste denigrarea Metrorex! Din contra, pot sa imi exprim aprecierea pentru cei de la Metrorex. Trenurile de metrou sosesc in statie dimineata la intervale de unul sau doua minute. Sunt zilnic situatii in care un metrou se afla in statie, iar altul asteapta sa intre in statie, la cateva zeci de metri in spate. Pur si simplu infrastructura nu mai face fata, in ciuda eforturilor facute de Metrorex.

Si pe langa toate acestea, trebuie sa ne gandim la faptul ca inca nu s-a dat in folosinta cea mai inalta cladire din Bucuresti, Sky Tower. Este vorba de o cladire de birouri, amplasata in zona statiei de metrou Aurel Vlaicu. Probabil vor fii alte mii de angajati care vor merge sa lucreze acolo in fiecare zi. Cand va incepe sa functioneze si acest edificiu, probabil ca metroul se va bloca si vom pune batista pe tambal.

Cum s-ar putea rezolva problema aglomeratiei de la metroul din Bucuresti?

In primul rand, primaria ar trebui sa nu mai emita autorizatii de constructie pentru proiectele de blocuri de birouri din nordul Bucurestiului. Desigur, asta s-ar putea intampla intr-o lume normala. In niciun caz intr-un sistem corupt, precum cel de la noi.

In al doilea rand, directorii, patronii, administratorii (sefii!) de companii ar trebuie sa nu isi mai cheme angajatii la servici la ora 9:00. Poate ar fi bine ca intr-o zi sa se vina la opt si jumatate, in alta zi la noua fix, iar in alta la noua si jumatate. Aceasta masura ar trebui sa o ia si directorii de scoli, licee sau rectorii universitatilor. Aglomeratia de la metrou s-ar distribui pe o durata mai mare, evitand zona critica dintre orele 8:30 si 9:00.

Pur si simplu insfrastructura de transport din Bucuresti nu poate face fata zecilor de mii de oameni care trebuie sa traverseze orasul la ora 8 si jumatate, ca sa ajunga cu totii la locul de munca la ora 9 FIX.

Distribuie acest articol! Poate ajunge la urechile celor care merg in coloana oficiala si au uitat cum este sa iei metroul. Pana la urma, bunastarea lor se bazeaza pe munca celor care se inghesuie si transpira in fiecare dimineata in mijloacele de transport!

Related posts

*

*

Top