..."/>

Stii ce mananci de fapt atunci cand “savurezi” chicken nuggets?

Adevarata reteta de chicken nuggets

Adevarata reteta de chicken nuggetsInca o data cercetatorii ne arata pe ce dam banii cu adevarat atunci cand ne lasam “fermecati” de reclamele frumoase in care vedem portii aburinde de chicken nuggets.

Stim ca mancarea din fast food nu este privita cu ochi buni si mai stim ca ar fi perfect sa mancam doar alimente preparate cu asa ceva :), dar nu putem rezista tentatiei.

Cercetatorii a doua centre medicale renumite din Missisipi (SUA) au examinat chiftelutele chicken nuggets cumparate de la doua lanturi fast food renumite. Rezultatele studiului au fost publicate in “The American Journal of Medicine” si sunt oferite contra cost. Cu toate acestea, un rezumat este disponibil gratuit pentru audienta din toata lumea. Vezi rezumatul aici.

Pentru cei care nu cunosc limba engleza, voi face o mica traducere rapida a rezultatelor.

Se pare ca muschiul de pui NU reprezinta ingredientul principal al acestor chicken nuggets, desi asa ar fi normal. Probabil ca multa lume crede ca aceste chiftelute sunt facute din muschi de pui.

Ingredientele principale din chicken nuggets sunt grasimea (uneori in cantitati mai mari decat muschiul de pui), piele, oase tocate, fragmente de nervi si tesut conjunctiv (de legatura). Cu alte cuvinte, ingredientele din chicken nuggets sunt maruntaiele de pui tocate.

Daca aceste rezultate nu te incanta, poate este momentul sa adopti o dieta mai sanatoasa. Este toamna si gasesti in piata fructe romanesti la preturi bune. Consuma-le in stare proaspata sau prepara sucuri minunate si vei avea doar de castigat.

*

*

Top