..."/>

Legalizarea marijuanei, cu un pas mai aproape

Legalizare marijuana Romania

Legalizare marijuana Romania10  decembrie 2013 cu siguranta va ramane in istorie ca ziua in care prima tara a legalizat marijuana (folosita in scop recreativ). Este vorba de Uruguay, o tara mica, de 3,3 milioane de locuitori, pozitionata in America Latina. Senatorii uruguayeni au dezbatut 12 ore inainte sa adopte aceasta lege. In final, legea care legalizeaza marijuana a trecut la limita, fiind votata pozitiv de 16 senatori din 29.

Conform site-ului fabricadeplante.ro, aceasta lege permite cultivarea, distribuirea si consumul de marijuana (Cannabis) pe teritoriul Uruguay-ului, de catre cetatenii rezidenti.

In Uruguay, aceasta lege se va aplica incepand cu luna aprilie 2014. De atunci, cetatenii care au implinit varsta de 18 ani vor putea sa achizitioneze marijuana direct de la farmaciile autorizate, in limita a 40 de grame/persoana/luna.

Daca pana acum s-a dezbatut in multe tari problema legalizarii cannabisului utilizat in scop recreativ, Uruguay a avut curajul sa faca primul pas si sa legalizeze aceasta planta. De anul viitor, multi ochi vor fi atintiti asupra Uruguay-ului, pentru a vedea consecintele unei astfel de legi. Daca rezultatele vor fi satisfacatoare, este posibil sa se ia masuri de legalizare a marijuanei si in alte tari.

Poate, intr-un final, marijuana utilizata in scop recreativ va fi legalizata si in Romania. Pentru moment, autoritatile din Romania au luat decizia de a legaliza doar marijuana utilizata in scop medical.

Mai multe detalii pe fabricadeplante.ro

Related posts

*

*

Top