..."/>

Facebook a cumparat WhatsApp

Facebook a cumparat whatsapp

Facebook a cumparat whatsapp

Astazi, 20 februarie 2014, la putin timp dupa ora 0:00 (ora Romaniei), fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anuntat pe wall-ul sau ca Facebook a cumparat aplicatia de mesagerie mobila WhatsApp. Acesta a mentionat ca WhatsApp va continua sa functioneze ca si pana acum, independent de Facebook, cu scopul de a inlesni comunicarea intre utilizatori.

Aplicatia WhatsApp a fost cumparata de Facebook cu suma de 16 miliarde de dolari. Din acesti bani, doar 4 miliarde au fost achitati cash. Restul de 12 miliarde au fost achitati sub forma de actiuni la Facebook.

Whatsapp are 450 de milioane de utilizatori activi in fiecare luna si creste cu un milion de utilizatori zilnic. 70% din utilizatorii WhatsApp sunt activi zilnic. Este cunoscut faptul ca WhatsApp este o aplicatie gratuita in primul an de utilizare. Din anul al 2-lea se plateste o taxa de 99 de centi, iar aplicatia nu afiseaza reclame pentru bani. Vom vedea care va fi strategia Facebook pentru monetizarea acestei aplicatii. Cele 16 miliarde de dolari trebuie sa se intoarca de undeva. Pe deasupra, trebuie sa realizeze si profit.
Facebook deja detine propria platforma de chat, Facebook Messenger. Cu toate acestea, Mark Zuckerberg a precizat ca atat Facebook Messenger, cat si WhatsApp vor functiona in paralel, independent, deoarece au scopuri diferite. In timp ce Facebook Messenger este folosit pentru a comunica cu un cerc mai larg de oameni (prietenii de pe Facebook), WhatsApp este o aplicatie folosita in special pentru comunicarea cu un cerc mai restrans de prieteni (aceia carora le cunosti numarul de telefon).

Mark Zuckerberg a cumparat Whatsapp

 

 

 

 

*

*

Top