..."/>

Cum poti purta haine la moda, GRATUIT

Poarta haine la moda, gratuit

Poarta haine la moda, gratuitProprietarii magazinelor de haine ar dispera daca ar aparea si in Romania multi adepti ai acestui sport – returnarea in termen legal a hainelor folosite o singura data.

Probabil ti s-a intamplat macar o data sa gasesti rochia perfecta pentru un anumit eveniment. Dar nu ai fost dispusa sa o cumperi, din cauza pretului sau din cauza faptului ca nu vei mai dori sa porti acea rochie si cu alte ocazii, in afara de acel eveniment. Poate ca in final ai renuntat sa te mai gandesti la acea rochie. Sau daca imaginatia ta a mers mai departe, poate te-ai gandit ca ai putea sa o ,,imprumuti” pentru o seara.

O cumperi, o imbraci la evenimentul de diseara, avand grija sa ascunzi eticheta in spatele fermoarului, fiind atenta sa nu cumva sa ajunga pe rochie nici macar o picatura de vin. A doua zi o pui inapoi in sacosa si mergi la magazin pentru a returna rochia, primind banii inapoi. Misiune indeplinita!

Daca esti o fire mai fricoasa, probabil te vei gandi de 100 de ori inainte sa faci asta. ”Daca isi dau seama ca am purtat-o la petrecere?”, ,,Daca se va simti parfumul meu pe aceasta rochie ,,nepurtata”?”, ,,Daca cei de la magazin vor observa ca etichetele sunt indoite, deteriorate?”.

In ciuda acestor dificultati, exista comunitati de cliente care au reusit sa invinga sistemul, transformand magazinele de haine in adevarate centre de inchiriere.

Returnarea hainelor, un ,,sport” la indemana oricui

Cei de la cunoscutul blog ,,Refinery29″ au discutat cu o astfel de clienta si ne dezvaluie secretele din spatele acestei practici de returnare a hainelor.

Aceasta a marturisit ca a inceput sa returneze haine purtate inca din vremea cand era la facultate, iar banii erau putini si isi dorea sa cumpere haine pe care stia ca le-ar fi purtat doar o data.

Daca stie ca trebuie sa mearga la o petrecere diseara, clienta merge la un magazin, isi alege tinuta preferata si o cumpara. O poarta cu grija la evenimentul din seara respectiva, fara sa detaseze etichetele. Daca tinuta intr-adevar ii place si vrea sa o mai poarte, o pastreaza. Daca nu, o returneaza a doua zi. Astfel, din 10 tinute cumparate, 9 le returneaza, in medie.

Femeia marturiseste ca este mai greu sa returnezi pantofi, deoarece urmele de uzura incep sa apara inca dupa prima purtare. Cu toate acestea, trebuie sa te interesezi foarte bine in legatura cu politica de returnare a magazinului. La unele magazine se pot returna pantofii, chiar daca au fost purtati o data.

Mai mult, clienta noastra a ajuns atat de departe, incat a returnat o pereche de cizme dupa doi ani, pe motiv ca a descoperit ca au un cui in talpa. Bineinteles, cuiul il batuse chiar ea, pentru a avea un motiv suficient de bun sa returneze cizmele.

Se pare ca in acest proces de purtare a hainelor pentru o singura data este destul de greu sa pastrezi etichetele intacte. De multe ori, aceste etichete sunt facute din carton, fiind destul de greu de protejat. Ca sa le mentina intr-o stare cat mai buna, femeia foloseste pungute pe plastic, cu care acopera etichetele. Astfel, le protezeaza de frecare si transpiratie, prevenind stergerea tusului cu care sunt inscriptionate.

Faptul ca se intampla astfel de lucruri este cu siguranta o slabiciune a sistemului. Marile magazine nu au o politica foarte clara de retururi. Avand o conducere centrala si mai multe filiale subordonate, exista o ruptura in acest circuit. Celor care lucreaza in magazine le este teama sa nu fie reclamati spre conducatorii centrali si de aceea sunt de acord sa accepte tot felul de retururi. In fond, angajati din magazin se afla acolo ca sa faca vanzare, nu ca sa apere interesele magazinului in cazul unor retururi dubioase.

Sursa: Refinery29

 

Related posts

*

*

Top