..."/>

Screw it, let’s do it – lectiile lui Richard Branson

Screw it, let's do it, de Richard Branson

Anunt important!

Unde se pot gasi substante dezinfectate online in aceasta perioada in mediul online (comanda prin curier):


Screw it, let's do it, de Richard BransonAbia am terminat de citit cartea “Screw it, let’s do it – Lectii din scoala vietii“, scrisa de antreprenorul britanic Richad Branson. Cartea are aproximativ 200 de pagini, care se parcurg destul de rapid. Lectura este una captivanta, avand in vedere cele povestite.

Cartea este structurata in 14 capitole. Fiecare capitol reprezinta cate o lectie de urmat in viata. Aceste lectii sunt exemplificate prin fapte concrete din existenta tumultoasa a lui Richard Branson. Acesta a pornit in afaceri de la varsta de 15 ani. Inceputul drumului a fost reprezentat de revista “Student”. Alaturi de cativa colegi si ajutat de familie, Richard Branson a reusit sa faca din mica revista “Student” o publicatie de top, foarte cautata de catre elevii din vremea aceea si distribuita printr-o retea bine pusa la punct.

Datorita revistei “Student” au aparut si primii bani, obtinuti din publicitate. Apoi au urmat afaceri de succes, cum ar fi casa de discuri Virgin Music sau compnia aeriana Virgin Atlantic.

Fiind un temerar, Richard Branson a atras atentia mapamondului in repetate randuri, prin actele sale de curaj, in incercarile de a traversa oceanele Atlantic si Pacific intr-un balon cu aer cald, iar mai apoi de a face inconjurul Lumii in acelasi mod. Toate aceste aventuri si intamplari sunt povestite in cartea “Screw it, let’s do it – Lectii din scoala vietii”.

Lectia de respect, de Richard Branson

Mi-a placut in special lectiia legata de respect. Asta poate pentru ca aceasta virtute este tot mai rar intalnita in zilele noastre.

Richard Branson tine foarte mult la notiunea de respect. El a fost gazda unui reality show american – The rebel billionaire. In aceasta emisiune, miliardarul a oferit tot felul de provocari concurentilor, cu scopul de a-i departaja. Castigatorul a luat un milion de dolari.

Prima proba a fost cea mai interesanta. Branson s-a deghizat intr-un modest taximetrist si a luat cu masina concurentii de la aeroport. Astfel a observat cat de respectuosi au fost viitorii concurenti cu un om modest, pe care il intalnesti in viata de zi cu zi. In fata camerelor de luat vederi, concurentii au aflat ca taximetristul care i-a luat de la aeroport era chiar Richard Branson si ca aceasta a fost prima proba. Si dupa cum era de asteptat, s-a lasat cu eliminari.

Implicatii geo-politice

In cartea “Screw it, let’s do it” putem sa aflam si faptul ca Richard Branson s-a implicat cat a putut si in medierea unor conflicte internationale, incepand cu invadarea Kuweitului de catre Irak si terminand cu ofensiva americana din Irak. In primul caz, a reusit sa salveze aproximativ 50 de ostatici britanici din mainile lui Saddam Husein.

Insula Necker

Multa lume stie ca Richard Branson “are o insula numai a lui”. Este adevarat. Este vorba de Insula Necker, care se afla in zona Insulelor Virgine Britanice. In “Screw it, let’s do it”, Branson povesteste intamplarile extraordinare care l-au adus in situatia de a deveni proprietarul acestei mici insule, care ii ofera liniste in momentul de fata.

Insula Necker, proprietatea lui Richard Branson

In final, as vrea sa citez cateva indemnuri din epilogul cartii lui Richard Branson:

  • Apuca-te de treaba
  • Gandeste pozitiv, nu negativ
  • Provoaca-te singur
  • Stabileste tintele
  • Distreaza-te
  • Fa ceva deosebit
  • Stai pe picioarele tale
  • Fii loial
  • Traieste-ti viata din plin
  • Nu risti, nu castigi.

 

Unde poti gasi cartea “Screw it, let’s do it”, de Richard Branson

Cartea “Screw it, let’s do it”, de Richard Branson, a aparut in anul 2009 la Editura Publica si poate fi gasita aici

 

Alte carti scrise de Richard Branson:

Related posts

*

*

Top